Hulp bij carrièreswitch

Je baan is niet langer wat het ooit was. Een tijdje gaat het nog goed, want je denkt: iedereen heeft wel eens een mindere periode. Er even doorheen bijten, is je devies. Maar gaandeweg ga je je irriteren aan kleine dingetjes. Je praat er thuis eens over, een beetje bedrukt of zelfs wat beschaamd. Anderen gaan toch ook gewoon naar hun baas? Je partner kijkt je wat onbestemd-donker aan. Wil je wel gelijk geven over je onrust, maar straalt ook uit dat te snel beslissen misschien onverstandig is. Zo makkelijk is het nu ook weer niet om iets anders te vinden. En die dienstjaren die je ‘gespaard’ hebt, die zet je toch niet graag aan de stoeprand…

De collega met wie je vaak ’s middags een broodje eet, tijdens de wandeling die ondanks je voornemen om zo nu en dan te variëren toch steeds weer hetzelfde uitpakt, zegt eerst niet zo veel. Ergens ben je wat teleurgesteld want van hem verwachtte je juist support. Je haalt ongemerkt je schouders op en zucht voor jezelf: het is ook niet verstandig er een collega mee op te zadelen. Want je vraagt mee te denken, en tegelijk vraag je om vertrouwelijkheid. Het zou toch niet fijn zijn als ze er bij personeelszaken van hoorden!

Vacatures kijken

Als jullie naast elkaar over een brugleuning hangen, even een sigaretje rokend, zegt hij opeens: “Weet je wat jij moet doen? Je moet eens een dagje het internet op. Vacatures kijken. Ik zie je niet graag vertrekken, mijn wandelmaatje foetsie”, voegt hij er lachend aan toe, “maar ik merk aan alles dat je het bij ons niet meer naar je zin hebt.”

Verbaasd over deze plotselinge interventie weet je even niks. Je trekt zenuwachtig aan een sigarettenstompje dat al uit blijkt. ‘Ehhhh, meen je dat?! Goh jongen, ik dacht dat je dat allang vergeten was. Fijn dat je erop terug bent gekomen… “

Een paar dagen doe je niks. Dan, op zaterdagmiddag, schuif je thuis achter je pc. Je opent een vacaturesite en merkt dat je aarzelt bij het typen van de zoekopdracht. Je toetst je eigen functie in, en krijgt een paar hits. Traag lees je vacatureteksten door. Bij de vierde sta je op om even een glas cola te halen. En wat kaas. Je kauwt op de kaas, en staart naar het beeldscherm. Je voelt weerzin. Weerzin tegen het perspectief van weer hetzelfde werk, maar dan ergens anders. Bij twee vacatures is het zelfs op pakweg een uur reizen van thuis. Nu reis je dagelijks maar twintig minuten, veertig heen en terug. Wat schiet ik daar nu mee op? vraag je je hardop af. Dan kan ik beter blijven. Maar je weet dat je een weg bent ingeslagen van waar geen terugkeer meer mogelijk is. “Ik moet echt weg, en snel ook”, mompel je.

Tijd voor een carriereswitch

Tijd voor een carrièreswitch. Tijd om naast de mensen in je directe omgeving, zoals collega’s, familie en vrienden, met een meedenker, luisteraar, een low-profile adviseur te praten. Tijd voor een coach. Fulcoaching luistert, denkt mee, geeft soms advies, en vooral: helpt jou om je eigen plan te trekken. Te koersen richting andere baan, een baan waar je talenten kunt inzetten die tot nu nog niet aan bod zijn gekomen. Fulco van Aurich heeft een scherpe neus voor talent, helpt je over de mentale drempel heen om de sprong in het onbekende te maken. Zijn interventies stimuleren jou om creatief met je loopbaan om te gaan. Misschien is het tijd voor een opleiding? Een cursus? Een training? Wellicht is je netwerk een stuk groter en gevarieerder dan je je realiseert… En wie weet kun je profiteren van het omvangrijke netwerk van Fulco van Aurich.

Met plezier werken aan je toekomst

Fulcoaching inspireert jou om het heft in handen te nemen. Pro-actief op zoek te gaan naar nieuwe stappen in je loopbaan. Het gaat om de mentale omschakeling, om het met plezier werken aan je toekomst. Fulcoaching is geen wervingsbureau. Wij zijn er voor de stappen daarvoor. Jouw stappen!

Een carrièreswitch via Fulcoaching biedt jou 6 sessies van 1,5 uur. 84 Facetten van je Persoonlijkheid© vormt een vast bestanddeel. Evenals TalentCoach©, Het Huisbezoek© en Mijn Eigenheid©. En wat er verder op ons afkomt. Jij hebt de regie. Je regie-assistent? Fulco van Aurich.

 

 

 

 

 

Schoenveterinzicht

 

Pas toen hij doorhad dat

je je schoenveters moet

strikken alvorens een

stap te zetten, bleek hij

zich met succes in de

richting van zijn doelen

te kunnen bewegen. Het

voelde als een bevrijding!

Fulco van Aurich, 9 februari 2012