Wie is Fulco van Aurich?

Fulco van Aurich (1951) was dertig jaar communicatieadviseur.
Hij werkte bij stadsdeel Zeeburg in Amsterdam, multicultureel instituut FORUM, FNV-Bondgenoten, Voedingsbond FNV
en de Anti-Apartheids Beweging Nederland.

Stapte in 2009 over naar coaching en richtte Fulcoaching op. Houdt van roeien, schrijven, tv-kijken, muziek luisteren en surfen op internet.
Kan goed luisteren, is enthousiast en inspireert. Is zelf geïnspireerd door mensen als Nelson Mandela.
Wil zijn leven lang blijven leren, ook al heeft hij inmiddels de School voor de Journalistiek, de opleiding tot Communicatiemanager (Van der Hilst) en de beroepsopleiding tot Coach (alba-academie) doorlopen.
Volgde diverse cursussen en trainingen in specifieke coachingsmethoden. Ontwikkelde eigen methodiek en instrumenten, waaronder De 84 Facetten van je Persoonlijkheid, De Kracht van Stilstand, Talentcoach, de VIP-stoel voor jongeren, BeatDigiPesten, de Mentale Communicatie Switch, FulcareCoaching, de Imagotron, Lapdown Coaching en Fulstainability.
Werkt vanuit Amsterdam, maar is landelijk inzetbaar.

Fulco van  Aurich

 

 

Fulcoaching zegt in Volkskrant-Magazine van 14 mei 2011 over coaching:

"Coaching is een hooggeprofileerd mens zijn. Het raakt aan de emoties van mensen en de enorme varieteit aan gedragsaspecten die daarmee samenhangen". Dat vraagt om de grootst mogelijke flexibiliteit, voorzichtigheid en veel gezond verstand. "Je mag de rand van dat emotionele spectrum aanraken, maar als het nodig blijkt om met iemand meer de diepte in te gaan, dan moet je doorverwijzen naar een therapeut of psycholoog. Maar ik kan me zo voorstellen dat een collega denkt: zo'n client pik ik toch maar even mee. Dat zou een kwalijk neveneffect zijn van de drukte op ons vakterrein."

Fulco van Aurich spreekt in het Volkskrant-interview zijn zorg uit over het hoge aai- en knuffelgehalte van coaching. "Bedoeling is dat je mensen helpt bij het hernemen van de regie over hun eigen bestaan, en niet dat je ze voor alle mogelijke akkefietjes ondersteuning biedt. Wat heeft het voor zin om een hulpvraag in 48 stukjes te knippen en vervolgens aan iemand te verkopen dat het nuttig is dat er op elk onderdeel wordt gecoacht? We moeten er geen kermis van maken. Dat voedt alleen maar de scepsis waarmee door de buitenwereld naar het beroep wordt gekeken."